17 A &17 B, Jalan Tiaj 2/1, Taman Industri Alam Jaya, 42300 Bandar Puncak Alam

Undang-undang Keselamatan Kebakaran Yang Harus Dipatuhi Oleh Semua Perniagaan Kecil

Pemilik perniagaan kecil bertanggungjawab secara sah untuk memastikan pekerja, pelanggan dan pelanggan selamat. Membangunkan dan mengikuti prosedur keselamatan kebakaran secara aktif di syarikat anda boleh membantu anda kekal mematuhi ordinan keselamatan kebakaran tempatan.

Walau bagaimanapun, pemilik perniagaan selalunya tidak memahami undang-undang keselamatan kebakaran domestik secara menyeluruh. Setiap perniagaan kecil perlu mengikuti lima amalan keselamatan kebakaran yang penting untuk melindungi pekerja, pelanggan, harta benda dan aset daripada bahaya kebakaran.

Telah Menandatangani Pintu Keluar Api dengan Jelas

Sekiranya berlaku kebakaran, pekerja, pelanggan dan pelanggan perlu menandatangani pintu keluar dari bangunan di berbilang lokasi. Peraturan tersebut memerlukan sekurang-kurangnya dua pintu keluar kecemasan dalam bangunan yang tidak berdekatan antara satu sama lain untuk digunakan dalam kecemasan kebakaran.

Peraturan itu juga menghendaki supaya pintu keluar kecemasan kekal tidak disekat, kecuali sistem penggera yang dibina ke dalam pintu keluar mengikut reka bentuk. Semua pintu keluar kecemasan mesti ditanda dengan tanda keluar yang bercahaya.

Pasang Alat Pemadam Api