17 A &17 B, Jalan Tiaj 2/1, Taman Industri Alam Jaya, 42300 Bandar Puncak Alam

Berkemungkinan Sistem Perlindungan Kebakaran Anda Boleh Melanggar Kod Kebakaran Tempatan

Memasang sistem perlindungan kebakaran di bangunan anda menunjukkan komitmen anda terhadap keselamatan dan keselamatan penduduk, rakan sekerja atau pekerja. Mereka ini mengharapkan anda untuk mempunyai sistem yang sesuai untuk memastikan mereka kekal selamat sekiranya berlaku kecemasan kebakaran. Pemeriksaan sistem perlindungan kebakaran yang kerap adalah penting untuk memastikan ia memenuhi keperluan kod kebakaran.

Empat masalah biasa dengan sistem perlindungan kebakaran anda boleh mengganggu atau menghalangnya daripada berfungsi dengan betul, sekali gus mengganggu keupayaannya untuk melindungi harta benda anda dan orang ramai daripada kebakaran.

Pengesan Asap Kotor & Berhabuk


 

Sahkan bahawa semua pengesan asap yang dipasang dalam saluran sistem pengendalian udara anda dibersihkan, diuji dan berfungsi dengan betul. Bangunan besar selalunya mempunyai sistem pengendalian udara yang luas dengan pengesan asap dipasang di saluran dan sistem habuk. Pengesan ini mengesan asap daripada penapis, motor dan kipas, memberi anda amaran awal untuk mengambil tindakan.

Banyak udara melalui penapis udara sistem pengendalian udara, dan penapis mengisi dengan cepat. Mereka memerlukan penukaran yang kerap kerana pengumpulan habuk dan kotoran yang cepat. Sistem perlindungan kebakaran anda hanya boleh berfungsi apabila anda menyelenggara pengesan asap dengan betul dan membersihkan atau menukar penapis udara dalam saluran seperti yang dijadualkan.

Pintu Keluar Api Tersekat atau Terhalang